Welkom op de website van de Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie Zuid-Kennemerland. De praktijk is gevestigd in Heemstede. In de praktijk werken Leonie Sieverding, Nienke Kuijs, Eveline van Maanen en Susanne Rutgers.

Bij de praktijk kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht met vragen over gedrag, ontwikkeling en opvoeding. De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van angst –en traumaklachten, maar ook voor andere klachten kunt u goed bij ons terecht (zie aanbod). Er wordt psychologische hulp geboden in de vorm van gesprekken en/of diagnostiek. De hulp is laagdrempelig, persoonlijk en bij u in de buurt.

Op deze site vindt u meer informatie over wie wij zijn, hoe er wordt gewerkt en wat de behandel –en diagnostiek mogelijkheden zijn. Indien u na het lezen van deze website verdere vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen.

De praktijk is gevestigd op Bronsteeweg 49a in Heemstede (Gramophone House, 1e verdieping). We werken hier samen met een aantal collega’s.

Orthopedagoog Kina Smit: www.praktijkkina.nl

Schoolpsycholoog Mathieu Peters: www.praktijkdeschoolpsycholoog.nl

We hebben op dit moment helaas GEEN ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Wij verwachten pas in februari 2022 weer ruimte te hebben. Als u hierop kunt wachten, adviseren wij u om dan weer contact met ons te zoeken. Als u hier niet op kunt wachten, raden wij u aan om contact op te nemen met de huisarts of met een van onze collega’s van de vereniging 0-23 (zie: www.0tot23.com). 

Corona maatregelen

De cliënt en de therapeut moeten op 1,5 meter afstand blijven van elkaar en de afspraak kan niet doorgaan als de cliënt of therapeut verkouden of ziek is (of iemand bij hem/haar thuis). Een afspraak via beeldbellen is ook nog steeds mogelijk.

Dit zijn in het kort de adviezen van het RIVM:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren;
  • was uw handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes;
  • schud geen handen;
  • vermijd het aanraken van uw gezicht.