Leonie Sieverding

Mijn naam is Leonie Sieverding. Ik ben in 2004 afgestudeerd in Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In 2009 heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog Kind- en Jeugd voltooid. Verder heb ik de basisopleiding tot EMDR therapeut en de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT afgerond.

Vanaf 2005 heb ik bij diverse GGZ instellingen (voor kinderen en jongeren van 0-23 jaar) in Noord-Holland gewerkt. Ik heb hier ruime ervaring opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met verschillende problematiek. Denk hierbij aan problemen die te maken hebben met angst, onzekerheid, stemming, dwangmatig gedrag, rouw, trauma, boosheid, ADHD en autisme.

Sinds 2015 ben ik de eigenaar van de Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie Zuid-Kennemerland. In deze praktijk behandel ik kinderen en jongeren met de meest uiteenlopende klachten. Aan de basis van het idee om een eigen praktijk te beginnen, stond de wens van mij om me in vrijheid te kunnen richten op waar het mij om te doen is: maatwerk leveren zonder lange wachtlijsten en zonder teveel bureaucratische rompslomp. Ik vind het belangrijk om laagdrempelige hulp te bieden binnen een prettige sfeer waarin kinderen, jongeren en ouders zich op hun gemak voelen. Waar zij kunnen laten zien hoe zij zich voelen en wat er in hen omgaat. Ik werk vanuit de unieke vraag van het kind en/of ouders die bij mij komen. Ik stel mij op als een actieve en betrokken coach, die graag wil samenwerken met het kind en de ouders om de problemen die er zijn op te lossen. Ik vind het fijn om mensen in hun kracht te zetten, met andere woorden te laten zien en voelen wat ze waard zijn, waar ze goed in zijn en wat ze wel lukt. Ik zie geloof in jezelf als de basis voor elke groei. En verder is mijn motto ‘als je minder denkt, kan je meer dan je dacht.’

Sinds 2016 ben ik ook werkzaam als docent bij King Nascholing waar ik samen met een collega de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie verzorg voor (basis)psychologen.

Ik werk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (om de week) in de praktijk.

Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon en een dochter.

Mijn naam is Nienke Kuijs en ik ben sinds 2007 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb Pedagogische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met afstudeerrichting Orthopedagogiek. Daarnaast heb ik in 2010 de studie Gezondheidszorg psycholoog, accent kind en jeugd, afgerond en ben sindsdien BIG geregistreerd. In 2013 heb ik de opleiding basis EMDR therapeut met succes afgerond.

Met veel plezier heb ik ruim acht jaar bij Kenter Jeugdhulp, afdeling Kinder- en Jeugdtraumacentrum, gewerkt. Daarin heb ik mij gespecialiseerd als traumatherapeut en heb ik veel kinderen, jongeren en hun opvoeders behandeld. Ook heb ik veelvuldig kinderen behandeld die kampten met depressieve gevoelens, een laag zelfbeeld, emotieregulatieproblemen en angsten.

Ik vind het belangrijk dat een kind/jongere weet zelf aan het roer te staan van het verloop van de behandeling, zonder zich daarin stuurloos te voelen. Ik streef ernaar het kind/jongere in te laten zien waar zijn of haar krachten liggen en hoe deze ingezet kunnen worden in het dagelijks leven. Daarbij is de omgeving belangrijk en zal ik de opvoeders betrekken bij de behandeling. Samen met kind/jongere en opvoeders zullen we bepalen op welke manier en in welke mate dat zal gebeuren.

Het belangrijkste is dat er een goede werkrelatie is en dat het kind/jongere en de opvoeders zich veilig genoeg voelen om zich open op te stellen. U kunt altijd bellen om een kennismakingsgesprek te plannen, zodat we samen kunnen kijken of ik de juiste behandelaar ben.

Ik werk op dinsdag en woensdag in de praktijk.

Ik ben getrouwd en ben de trotse moeder van twee jongens.