Welkom op de website van de Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie Zuid-Kennemerland. De praktijk is gevestigd in Heemstede. In de praktijk werken Leonie Sieverding, Nienke Kuijs, Eveline van Maanen en Susanne Rutgers.

Bij de praktijk kunnen kinderen, jongeren en ouders terecht met vragen over gedrag, ontwikkeling en opvoeding. De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van angst –en traumaklachten, maar ook voor andere klachten kunt u goed bij ons terecht (zie aanbod). Er wordt psychologische hulp geboden in de vorm van gesprekken en/of diagnostiek. De hulp is laagdrempelig, persoonlijk en bij u in de buurt.

Op deze site vindt u meer informatie over wie wij zijn, hoe er wordt gewerkt en wat de behandel –en diagnostiek mogelijkheden zijn. Indien u na het lezen van deze website verdere vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen.

De praktijk is gevestigd op Bronsteeweg 49a in Heemstede (Gramophone House, 1e verdieping). We werken hier samen met een aantal collega’s.

Orthopedagoog Kina Smit: www.praktijkkina.nl

Schoolpsycholoog Mathieu Peters: www.praktijkdeschoolpsycholoog.nl

We hebben op dit moment helaas geen ruimte voor nieuwe aanmeldingen. 

UPDATE 15-12-2020 

Vanaf 15 december 2020 om 0.00 uur geldt een harde lockdown: veel winkels en andersoortige locaties moeten tot 10 februari 2021 de deuren sluiten. Psychologen verlenen zorg en kunnen daarom cliënten face-to-face blijven zien. Afspraken op de praktijk blijven dus mogelijk. Er kan helaas geen gebruik gemaakt worden van de wachtkamer en het toilet.

Corona maatregelen
De cliënt en de therapeut moeten op 1,5 meter afstand blijven van elkaar en de afspraak kan niet doorgaan als de cliënt of therapeut verkouden of ziek is (of iemand bij hem/haar thuis). Een afspraak via beeldbellen is ook nog steeds mogelijk.

Dit zijn in het kort de adviezen van het RIVM:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren;
  • was uw handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes;
  • schud geen handen;
  • vermijd het aanraken van uw gezicht.